Spread the love

De Bloomingdale-serie van Ranunculus

‘Bloomingdale’ is de naam van een van de meest populaire cultivars van Ranunculus Asiatic. Het is een klassieke favoriet onder bloemisten, met grote, dikke dubbele bloemen die lijken op miniatuur lentepioenen.

Deze ranonkelvariant wordt 20 tot 25 cm hoog en de volbloeiende bloemen hebben een diameter van ongeveer 10 cm. Het komt uit Zuidoost-Europa en reist naar Zuidwest-Azië.

Acht verbluffende, briljante kleuren, waaronder geel, rood, roze, oranje, goud, paars en wit, worden geproduceerd door de serie “Bloomingdale”.

Hanoi door Ranunculus

Een boterbloemcultivar genaamd Ranunculus’ Hanoi, ook wel bekend als Ranunculus Asiatics Clone Success Hanoi, werd ontwikkeld in Italië. Door de delicate roze en witte tinten is het een populaire snijbloem onder bloemisten en komt het vaak voor in bruidsboeketten en -arrangementen. Het binnenste groene oog van de bloem in het midden is te zien wanneer de lagen papierdunne bloembladen volledig opengaan.

Deze boterbloembloei kan in volledige ontwikkeling tussen de 30 en 60 cm worden. Wanneer ze in de herfst worden gezaaid, vindt de bloei vroeg tot midden in de zomer plaats op koudere locaties of vroeg tot midden in de lente in gematigde streken.

Het feit dat de bollen van deze Italiaanse ranonkel in vitro worden gekweekt, is een ander intrigerend kenmerk. Het geeft simpelweg aan dat de bollen helemaal opnieuw zijn ontwikkeld in een laboratorium.

Ranunculus-groei: cultuur, onderhoud en zorg

Site keuze

De beste groeiomstandigheden voor ranonkelplanten zijn volle zon en rijke, lichte grond. Ze hebben elke dag minimaal 6 uur direct zonlicht nodig om bloesems te produceren. Ze doen het echter niet goed in warmere klimaten. De planten kunnen ook wat schaduw hebben, maar er wordt minder bloei verwacht. Plant deze gevoelige planten niet in vochtige streken, want ze houden niet van vocht en natte omstandigheden.

Planten

Het planten van perken, bakken of borders met ranonkels is een optie. Deze sierplanten kunnen zich voortplanten door zaden of knollen, maar knollen komen vaker voor.

Koop knollen of kweek je eigen knollen door oudere knollen te verdelen en verschuivingen in de herfst te elimineren. Plant ranonkelknollen op een diepte van één tot twee centimeter, met het puntige uiteinde van de klauw naar beneden. Planten mogen niet meer dan 12 inch uit elkaar staan. Na het planten het gebied grondig water geven.

In regio’s met koelere klimaten wordt containertuinieren voor ranonkelbloemen steeds populairder. Kies voor containerbeplanting een container met een drainagegat aan de onderkant en genoeg ruimte voor twee gigantische knollen (of drie “Number Two”).

Gebruik een plantmix van hoge kwaliteit en goed doorlatend. Nadat je de boterbloemknollen in het mengsel hebt gedaan, geef je ze goed water. Plant ze ongeveer 2 centimeter diep.

Virussen en plagen van Ranunculus

Bladluizen zijn een van de meest voorkomende plagen van ranonkelplanten. Deze kleine, groene insecten eten het sap van de stengels van ranonkelplanten. Bladverwelking en vergeling zijn aanwijzingen dat er sprake is van een bladluisplaag.

Ranunculus bloemziekten, aan de andere kant, omvatten echte meeldauw. Oudere bladeren met deze schimmelziekte hebben kleine, ronde, fijne plekken die uiteindelijk het hele blad en de stengel bedekken.

Verwelking en bruin worden van de bladeren zijn de symptomen van deze ziekte. Ervoor zorgen dat de planten voldoende worden geventileerd, is een manier om echte meeldauw te voorkomen.


Spread the love