Spread the love

De kleurrijke geschiedenis van de roos onthult dat hoewel de roos meer dan 5000 jaar geleden in China ontstond, de rozen aanvankelijk floreerden op het noordelijk halfrond. Zelfs de Romeinse cultuur zit vol met verhalen over rozen, die werden gebruikt als tuinbloemen, feestconfettien en high society-geur.

Josephine Bonaparte verzamelde de beroemde botanici en tuinders van de jaren 1800, de vrouw van Napoleon Bonaparte, om wat momenteel wordt beschouwd als een van ‘s werelds mooiste rozentuinen te creëren: een enorme collectie rozen.

de identificatie van planten

Het Rosa-geslacht van houtachtige meerjarige bloeiende planten, beroemd om zijn levendige, geurige bloemen van opmerkelijke architectonische grootsheid, bevat meer dan honderd soorten. Het symmetrische bolvormige bloemhoofd met zachte, geurige bloembladen, ovale gekartelde bladeren en stevige en doornige stengels zijn slechts enkele van de onderscheidende kenmerken van de rozenplant.

Rozen zijn een favoriet geworden van liefhebbers en fokkers vanwege hun mooie uiterlijk, en er zijn andere soorten met superieure eigenschappen gecreëerd. In werkelijkheid werken verschillende groepen over de hele wereld aan het verbeteren en bekendmaken van rozenplanten, waarvan de oudste de Royal National Rose Society in Engeland is, opgericht in 1876.

Onderhoud en verzorging

Het verzorgen van rozen kan een uitdaging zijn. Standaard cultuur- en verzorgingsprocedures zijn van toepassing op alle rozenplanten, ook al zijn sommige rozensoorten aangepast aan specifieke regio’s waar ze inheems zijn. Andere gecultiveerde rozen hebben hun unieke groeivereisten.

Tuinrozen geven de voorkeur aan open maar beschermde gebieden die niet omringd zijn door bomen, omdat heel licht voor hen het beste is, maar ze hebben ook bescherming tegen harde wind nodig.

Rozen gedijen goed in rijke, gezonde leemgrond met uitstekende drainage, en regelmatige bemesting is essentieel om hun kracht te behouden.

Rozen zijn net als veel andere bloeiende planten vatbaar voor ziekten en plagen zoals de meest voorkomende kevers, slakken en bladvlekken. Ook al zijn systemische bestrijdingsmiddelen gemakkelijk op de markt verkrijgbaar, toch verdient het altijd de voorkeur om natuurlijke methoden toe te passen of ze met de hand te verwijderen.

Het is een beproefde methode om rozenplanten te besproeien met geconcentreerde knoflookessentie om de meeste plagen en ziekten tegen te gaan, vooral de schimmel die bladvlekken veroorzaakt. Het wegwerken van de ziekte kan ook resulteren in twee keer zo grote als gebruikelijke bloemen.

Tuinrozen moeten worden gesnoeid om de levensduur van de plant te behouden en te verlengen. Voordat de knop breekt, moeten dode, beschadigde of overgroeide takken worden gesnoeid.

Overwoekerde takken die voor vermeerdering zijn gekapt, kunnen ook als snede worden gebruikt. Om goede stekken te maken, moet echter plantmateriaal van de stengel van de plant worden genomen boven de eerste set bladeren.

Het kiezen van rozenstruiken met koude tolerantie die geschikt zijn voor uw winterharde zone is cruciaal als u in een regio woont met een zeer koude temperatuur. Winterbescherming voor de rozenplant omvat het ophopen van 12 inch aarde over de basis van de plant zodra de grond is bevroren.

Verwijder alle bladeren of doornen die onder water komen te staan ​​en snijd de stengel om de twee dagen in een hoek van 45 graden na het vervangen van het water als u wilt dat uw snijrozenbloesems langer blijven staan. De bloemen van rozen blijven 7-10 dagen staan ​​​​als ze op een koele plaats worden geplaatst.


Spread the love