Spread the love

Over het algemeen kunnen keramische en inductiekookplaten er bijna precies hetzelfde uitzien. Dus waarom zijn inductiekookplaten zoveel duurder? In deze gids leggen we het verschil uit tussen keramiek en inductie om u te helpen beslissen welke voor u is. We beschikken over ook anders gidsen waarmee wasmachines vergelijken een eitje wordt. Wellicht is een AEG wasmachine kopen een goede keuze voor jouw huishouden?

De Overeenkomsten Van Deze Twee Kookplaten

Laten we eerst eens praten over hun overeenkomsten – ze bieden allebei dezelfde gestroomlijnde, glazen uitstraling. Dit gladde oppervlak maakt het heel gemakkelijk schoon te maken en je hebt geen pansteunen om te proberen te schrobben – een taak die niemand graag doet!

Als u kinderen heeft, hebben veel keramische en inductiekookplaten een aantal veiligheidsfuncties, zoals hete indicatoren om aan te geven wanneer een zone nog warm aanvoelt, en sloten die de kookplaat stoppen om te werken totdat de juiste combinatie van knoppen wordt ingedrukt .

Zowel keramische kookplaten als inductiekookplaten hebben vaak een specifieke voeding nodig die is geconfigureerd met de juiste kabels en stroomonderbrekers, dus we zouden altijd de installatie door een professionele elektricien aanbevelen.

Keramische Kookplaten Zijn Vaak Niet Heel Duur

Keramische kookplaten zijn een geweldige keuze voor mensen met een strikt budget. Ze zijn vaak een stuk goedkoper dan hun inductie-equivalenten en zijn er in een groot aantal stijlen en maten voor elke keuken. Keramische kookplaten worden sneller warm dan een elektrische kookplaat, maar zijn vaak een stuk langzamer dan een gas- of inductiekookplaat.

Als u energiebewust bent, zijn keramische kookplaten normaal gesproken niet de beste keuze, omdat de hele kookzone wordt verwarmd. Dit betekent dat veel energie kan ontsnappen rond de zijkanten van de pan, en de zones kunnen nog een tijdje heet blijven nadat je de hitte hebt uitgeschakeld.

Ook Inductiekookplaten Zijn Een Optie

Bij ons verbergen we niet het feit dat we absoluut dol zijn op inductiekookplaten! Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen uw werkbladen een ononderbroken, gestroomlijnd uiterlijk geven, maar met dezelfde kracht en bediening als een gaskookplaat. Inductietechnologie is compleet anders dan keramiek. Inductiekookplaten gebruiken magnetisme om de pan te verwarmen, niet de kookplaat.

Dit betekent dat warmte het voedsel ongelooflijk snel doordringt en zelfs water sneller kan koken dan een waterkoker! Omdat inductie alleen de pan verwarmt, is het zeer energiezuinig en een zeer veilige optie, omdat het het risico op brandwonden tijdens en na het koken minimaliseert.

We hebben dit onlangs in onze showroom aangetoond door een koekenpan in tweeën te snijden en te proberen een ei te bakken. De zijkant van het ei in de pan begon snel te koken, maar de andere kant van het ei op de kookplaat bleef helemaal rauw!

Veel Mensen Worden Afgeschrikt Door De Soorten Pannen Die Nodig Zijn

Veel mensen kunnen van inductiekookplaten worden afgeschrikt omdat ze hebben gehoord dat je speciale, dure pannen moet kopen. Inductiekookplaten werken alleen met ferrometaal, maar het zal je misschien verbazen dat je huidige pannenset eigenlijk al geschikt is. Een snelle test is om te zien of een magneet aan de bodem van de pan kleeft. Als dit het geval is, moeten uw pannen geschikt zijn met een inductiekookplaat.

Desondanks zijn inductie pannensets erg in prijs gedaald en zijn ze vaak niet al te veel duurder dan een normale set. Inductiekookplaten vereisen vaak een specifieke stroomtoevoer naar de keuken en moeten worden aangesloten op een geschikte 6 mm-kabel met een stroomonderbreker van 32 ampère, of een 10 mm-kabel met een stroomonderbreker van 45 ampère (voorzien van de scheidingsschakelaar die de stroom in- en uitschakelt naar het fornuis, heeft geen 13 amp-aansluiting).


Spread the love