Spread the love

Wil je weten welke planten het beste passen bij buxus? De ideale buxusplanten voor in je tuin worden in dit artikel behandeld.

Buxus is een veel voorkomende struik die wordt gebruikt in residentiële en commerciële tuinieren (Buxus). Er zijn veel verschillende soorten buxus, maar het gewone buxus, ook bekend als Amerikaans buxus (B. Suffruticosa), Littleleaf buxus (B. Microphylla) en Green Mountain buxus, ook wel bekend als Green Velvet, worden het meest gekweekt.

Door de dichte groei van de struik, de talrijke sterke takken en het donkergroene, vormbare blad is deze sierplant trendy.

Buxusstruiken kunnen op verschillende manieren worden gevormd. Veel voorkomende vormen voor hen zijn bollen, kegels, rechthoeken en heggen. Buxushagen helpen uw tuin een decor te geven, terwijl bollen en andere voorwaarden juist zijn om er een brandpunt van te maken.

Hoewel deze mooie groenblijvende planten geen bloemen produceren, kunnen ze worden gecombineerd met bloeiende planten om kale grond voor buxus te bedekken of om het landschap kleur te geven.

Advies over het selecteren van planten die bij buxus passen

Omdat verschillende planten verschillende groeiomstandigheden vereisen, zijn niet alle plantensoorten perfect compatibel met borderstruiken zoals buxus.

Buxus is bijvoorbeeld een groenblijvende struik die de voorkeur geeft aan een groeiende habitat die enigszins schaduwrijk is en weg van harde wind. Deze planten dienen geplant te worden in goed doorlatende grond omdat ze niet tegen natte omstandigheden kunnen.

Het volgende advies kan u helpen planten te vinden die goed kunnen gedijen in verschillende groeiomgevingen.

Het combineren van buxusstruiken in de voortuin met een kortere struik of bloeiende plant is een goed idee om ervoor te zorgen dat deze mooie hagen gezien worden.

Om het contrast tussen uw haag en de nieuwe tuinplanten te vergroten, adviseren de meeste tuinders ze te combineren met planten met kleurrijk blad. Integendeel, het combineren van je decoratieve buxus met een plant met een vergelijkbaar uiterlijk, zoals Waterperry Blue, is een slechte optie omdat de twee planten te veel met elkaar versmelten en afbreuk kunnen doen aan hun algehele aantrekkingskracht.

Kies planten die graag in de schaduw groeien en slechts enigszins bestand zijn tegen droogte. Dit is vooral handig omdat je buxus direct wat gebladerte in de buurt zal verduisteren.

Houd rekening met het onderhoud dat nodig is voor uw nieuwe planten. Wintergroene en meerjarige buxusstruiken. Hierdoor blijven ze het hele jaar groen en moeten ze gesnoeid worden om ze in vorm te houden. Zoek een begeleidende plant met vergelijkbare onderhoudsvereisten als u niet van veel onderhoud houdt.

Waarmee moet ik buxus planten?

De plant die bekend staat als buxus is niet allelopathisch. Dit houdt in dat het geen biochemicaliën zal produceren die de ontwikkeling of groei van vegetatie in de nabijgelegen bodem zouden kunnen beïnvloeden. Elke plant die de exacte routinevereisten deelt, zoals buxus, kan worden gekweekt.


Spread the love