Spread the love

Wist u dat u zowel binnen als buiten uw huis decoratieve planten mag kweken? In werkelijkheid zijn ze behoorlijk tolerant ten opzichte van hun plantomgeving.

Houd echter altijd rekening met uw lokale klimaat, aangezien deze vaak unieke vereisten hebben als u van plan bent uw bloemen, bomen of struiken voor de eerste keer te planten.

Tegenwoordig zijn sierplanten binnenshuis zo wijdverbreid dat jij of iemand in je omgeving er misschien een heeft.

Hoewel sommige planten zowel functionele als decoratieve doeleinden kunnen hebben, zijn sierplanten meestal planten die geen praktisch doel dienen voor de mens. Als gevolg hiervan ervaren we ze meestal als mooi.

Ze dienen alleen als versiering omdat ze onze zintuigen gelukkig maken. Als gevolg hiervan zijn decoratieve planten verkrijgbaar in verschillende tinten en patronen, maten, vormen en klimaten.

Sommige decoratieve planten staan ​​​​ook bekend om hun kleurrijke bladeren. Dit blad kan wintergroen of bladverliezend zijn, wat betekent dat het met de seizoenen van kleur verandert.

Wat maakt sierplanten belangrijk om in uw tuin te groeien?

U koopt een aantrekkelijke plant wanneer u een plant kweekt, verzorgt of alleen koopt vanwege de kleur, het aroma, het blad, de vorm of het ontwerp.

Dit soort plant trekt ieders aandacht omdat het meestal mooi is. Toch kan het ook frisse lucht in huis brengen en in sommige gevallen zelfs werken als een insecten- of muggenspray.

Uw opties voor sierplanten

Sierplanten zijn er in verschillende soorten. Deze zijn het gemakkelijkst om in uw tuin te groeien, of het nu in een container, bloembedden of als planten voor uw trottoir en borders is.

Rozen

Dit is de reden waarom ze vaak de “Queen of Flowers” worden genoemd en een van ‘s werelds meest populaire en meest geliefde sierplanten zijn. U kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan rozensoorten en variëteiten.

Heb je er al eens aan gedacht om wat rozen in je tuin te kweken om het een levendigere sfeer te geven? Rozen zijn eenvoudig te kweken en zijn er in verschillende kleuren.

Ze werken geweldig voor landschapsarchitectuur. Kies uit rozenstruiken, rozenstruiken of zelfs klimrozen, afhankelijk van uw voorkeur.

zandroos

Adenium obesum, ook wel woestijnroos genoemd, is een onderhoudsarme bloeiende vetplant die zeer eenvoudig te kweken is. Je kunt veel verschillende hybriden van deze plant vinden in tal van kwekerijen. Het draagt ​​trompetvormige roze en witte bloemen.

Je kunt woestijnrozen in de grond of in potten kweken. Het wordt vaak als bonsaiplant gekweekt vanwege de gemakkelijk te vormen kwaliteit. Beginners in bonsai zouden woestijnroos bonsai moeten overwegen.

Lavendel

Je hebt vast een ander soort mooie plant in je tuin. Lavendel kan worden gebruikt om oliën te maken of voedsel op smaak te brengen, maar omdat het in elke tuin kan gedijen, wordt het vaak beschouwd als een decoratieve plant.

Lavendel helpt de geur van je buitenruimte te verbeteren, die kolibries of andere bestuivers kan aantrekken.

Verstandig

Heb je al eens nagedacht over het planten van salie als je je tuin wilt afwisselen door andere soorten mooie planten toe te voegen?

Het is eenvoudig te kweken, maar je kunt het ook gebruiken bij het koken! Uw maaltijden komen tot leven met hun kenmerkende smaak. Wijzen kunnen elke kleur hebben, zelfs blauw, wit of paars.

Goudsbloem

Een eeuwige favoriet van mensen die graag hun omgeving ontwerpen! Elke tuin heeft veel kleuren dankzij goudsbloemen!

Ze zijn er in verschillende tinten, waaronder rood, goud, geel en koper. Goudsbloemen bloeien in de nazomer, dus wees geduldig als je besluit ze te planten.


Spread the love